Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizaltı Yüzer Havuzu’na Tescom UPS imzası

Tescom UPS, Deniz Tersaneler Genel Müdürlüğü’ne ait Y-138 Denizaltı Yüzer Havuzu’na Tescom UPS ve Frekans Konvertörü montajı yaptı.

Sahip olduğu özellikler ile dünyada bir benzeri olmayan denizaltı yüzer havuzu, 28 havuz personeli ve 14 denizaltı nöbetçi personelini 5 gün boyunca ikmal yapmadan barındırabilecek olan havuz, aynı zamanda 4 adet dizel-jeneratör sayesinde limana bağlı kalmadan da herhangi bir yerde denizaltının bakım onarım faaliyetlerini yürütebilecek.

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi’nin (ASFAT) yükleniciliğinde yürütülen Denizaltı Havuzu Projesi, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nın denizaltı inşa ile bakım onarım altyapı ve kabiliyetlerinin arttırılması maksadıyla 2019 yılında başlatıldı.

Tescom Elektronik’in her zaman olduğu gibi savunma sanayii atılımlarında yer almaya ve desteklemeye devam edeceğini belirten Genel Müdür Osman İkiz: “Savunma sanayine yönelik ürün ve çözümlerimiz ile Denizaltı Havuzu Projesi gibi stratejik önemi olan pek çok yatırımda yer alıyoruz.” dedi.

Projede kullanılan ürünlerimiz

Frekans Konvertörü
30KVA 380VAC 50Hz 3F+N / 115Vac 3F 60Hz IP54 Koruma Sınıfı

UPS
10KVA KGK 230VAC 50Hz 2F / 230VAC 50Hz 2F IP 21 Koruma Sınıfı