Özdisan’ın düzenlediği Buluş Şenliği’inde Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

Grup şirketlerimizden Özdisan Elektronik‘in 2004 yılından bu yana Türkiye organizasyonunu üstlendiği JPL NASA tarafindan ABD’de orta dereceli okullara açık olarak yapılan “ The JPL Annual Invention Challenge ” yarışması’nın Türkiye ayağı olan Buluş Şenliği, 10 Aralık 2022 de Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde gerçekleşti.

Öğrencilere bilimin zevkli ve eğlenceli bir uğraş olduğunu yaşayarak gösterip sevdirmeyi amaçlayan yarışma, bir problem tasarlayıp, bu problemi en iyi çözecek cihaz tasarlanması için okullara ve öğrencilere meydan okunması esasına dayanıyor. Daha sonra okullar yaptıkları cihazları şenlik ortamında yarıştırıyor ve yarışmada dereceye girenler ölçüm yoluyla belirleniyor.

Bu yıl “Minyatür Kaleler” konseptiyle gerçekleştirilen yarışmada, en yaratıcı, en sıra dışı, en artistik, en küçük ve en hafif tasarımlarla dereceye girenlere plaket ve ödül verildi. Yarışma sonunda 1.’lik ödülünü Çevre Koleji, 2.’lik ödülünü TED İstanbul Koleji, 3.’lük ödülünü ise İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.

DMY Elektronik Yatırımlar, başta Özdisan Elektronik A.Ş. olmak üzere tüm grup şirketleri ile çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisini destekleyen başarılı projelere destek vermeye devam edecektir.