DMY ve SOMACIS ortaklığı ile SOMACIS-TÜRKİYE kuruldu

SOMACIS-TÜRKİYE kuruldu

HDI (Yüksek Teknolojik PCB) üreticisi SOMACIS ve DMY ELEKTRONİK & YATIRIMLAR Grubu ortaklığı ile SOMACIS-TÜRKİYE firması kuruldu.

Merkezi İtalya’da bulunan SOMACIS; Yüksek teknolojik katı, esnek, yarı esnek vb. elektronik devre kartları üretimleri ile sektörün Dünyadaki sayılı firmaları arasında yer almaktadır. İtalya, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de üretim tesisleri bulunan Somacis, Türkiye’de bünyesinde Elektronik sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma bulunan ve üretim, arge ve ticari faaliyetleri ile önemli bir konuma sahip olan DMY ELEKTRONİK&YATIRIMLAR Grubu ile Türkiye’de ortak üretim yapmanın ilk adımı olarak SOMACİS-TÜRKİYE’nin kuruluşunu gerçekleştirdi.

SOMACIS-TÜRKİYE, ilk olarak ve geçici bir süre pazarın nabzını yoklamak amacı ile ticari faaliyetlerde bulunacak, bunu takiben ortak üretim tesisi kurarak ihtiyacın yurt içinden karşılanması adımını atacaktır. HDİ PCB’ler elektronik üretiminde tüm alanlarda kullanılan temel bir üründür ve amaç bu alanda dışa bağımlılığı sona erdirmektir.

DMY ELEKTRONİK&YATIRIMLAR Grubu bünyesinde 25’i aşkın teknoloji şirketi bulunmakta olup Çin’de de üretim tesisleri mevcuttur. Grup bünyesinde ARGE çalışması yapan 8 firma ve onaylı 2 ARGE Merkezi bulunmaktadır. Çoğunluğu teknik elemanlardan oluşan 2500’e yakın çalışanı ve ‘’Teknoloji’’ ödülleri almış Arge projeleri mevcuttur.

Somacis Türkiye web sitesine gitmek için tıklayın.