Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Savior Kontrol Otomasyon’a ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Savior Kontrol Otomasyon'a ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Savior A.Ş’ nin üniversite ­sanayi işbirliğini arttırmaya yönelik uygulamalı laboratuar kurulumu çalışmaları 10 yıl öncesine dayanıyor. Ortak çalışmalar neticesinde Panasonic PLC & Servo Motor & Sensörler, Easyview dokunmatik ekranlar, Vacon AC motor sürücüler Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Bölümü’ne hibe edilerek ürünlerin kurulumu gerçekleştirilmiştir.

Kurulum sonrasında ise Mekatronik bölümünün değerli akademisyenlerine ürünler üzerinde uygulamalı eğitim verilmiştir. Bu işbirliğinin devamı neticesinde Savior A.Ş. ve benzer şekilde Üniversiteye destek sağlayan kuruluşlar için Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ödül töreni organize edildi. Beşiktaş Yerleşkesinde düzenlenen ödül törenine Üniversite Laboratuarına destekte bulunan çeşitli firmalar katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İsmail Yüksek ve Merkez Laboratuar Sorumlusu Prof Dr. Ahmet Koyun’un da bulunduğu organizasyon laboratuarların tanıtımı ile başladı.

Özdisan A.Ş. ve Savior A.Ş.’nin ürün desteği vermiş olduğu laboratuarın tanıtımını Sn. Ahmet Koyun gerçekleştirildi. Panasonic PLC’lerin, Dokunmatik Ekranların, Sensörlerin, Servo Sürücülerin, Easyview Panellerin ve Vacon AC Motor sürücülerin bulunduğu laboratuar Yıldız Teknik Üniversitesi mühendis adaylarının kullanımına sunulmuş durumda.

Mekatronik Mühendisliğinde okuyan öğrencilerin bu laboratuarda ders almasının yanısıra laboratuardan diğer mühendislik dalında bulunan öğrenciler de gerektiğinde yaralanabiliyor. Bütün laboratuarların tanıtımı tamamlandıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesinin yeni yapılanması ile ilgili sunum takip edildi. Daha sonra sanayi ­ üniversite işbirliğinin ne şekilde arttırılacağı konularında fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Çatı restoranda verilen yemeğin ardından rektörlük binasındaki ödül törenine geçildi. Yıldız Teknik Üniversitesi laboratuarlarına sağladıkları katkılar nedeniyle Özdisan A.Ş. ve Savior A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa YURTTAŞ , Savior A.Ş. Genel Müdürü Tamer KAPLAN, Savior A.Ş. Proje & Destek Bölümü Müdür Yardımcısı Özgür ÖZKÖK, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İsmail YÜKSEK’ten ödüllerini aldılar.

Bu çalışmaların devamında ise müfredat oluşturularak Endüstriyel Otomasyon dersi haftada 2 gün olacak şekilde verilmeye başlanmıştır. Doç. Dr. Aydın YEŞİLDİREK tarafından verilen dersler ile mühendis adaylarının pratik yönlerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bünyesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Otomasyon dersleri Savior A.Ş. ve Yıldız Teknik Üniversitesinin karşılıklı görüşmeleri ile sürekli geliştirilerek en verimli hale getirilmektedir. Bundan sonrası için de karşılıklı ilişki arttırılarak devam ettirilecektir.