DMY Enerji GES yatırımları günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı

DMY Enerji GES yatırımları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde toplamda 421.349 metrekare alana kurulu 72.772 adet güneş paneli ile günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı.

Antalya Elmalı ve Kaş, Kahramanmaraş Elbistan, Ankara Elmadağ sınırları içinde kurulu GES yatırımlarında kullanılan malzemelerin yerli olarak kullanılmasına dikkat edildiğini belirten DMY Enerji yetkilisi Mehmet Celal Şahin: “Tesislerde kurulu inverterler cihazlarının grup şirketlerinden Mavisis işbirliğiyle DMY Elektronik Yatırımlar çatısı altında üretilmiştir. Güneş panelleri ise bir başka grup şirketi olan Savior Solar aracılığı ile yurt dışından tedarik edilmiştir.” dedi.

Günlük ortalama olarak 110 MWh elektrik üretimi yapan tesisler, dört kişilik bir ailenin ortalama tüketimi göz önünde bulundurulduğunda her gün 13.000 adet evin elektrik tüketimini karşılamaktadır.

GES yatırımlarının gelecekte de devam edeceğini belirten DMY Elektronik Yatırımlar Grup Koordinatörü Süha Öker: “Dünyada ve Türkiye’de karbon salınımı ile yapılan mücadele eğer yeterince yapılmaz ise yeryüzü, yaşanabilir alanın daralmasından dolayı çok büyük felaketlerle karşı karşıya gelecektir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin devlet politikalarında yenilenebilir enerjinin önemi ve gerekliliği her geçen gün artmakta ve uluslararası yasalarla fosil yakıtların kullanımı azaltılması başta olmak üzere karbon salınımı en aza indirilmesi için çalışılmaktadır.” dedi.

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak bu yatırımlar aynı zamanda dünyadaki karbon salınımının en az düzeye indirilmesi için yapılan çalışmalarla paralel olarak ilerlemektedir.

DMY Enerji GES yatırımları günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı DMY Enerji GES yatırımları günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı DMY Enerji GES yatırımları günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı DMY Enerji GES yatırımları günlük ortalama 100MWh kapasiteye ulaştı